Kennisbank

Een Zendesk integratie voor jouw website


Zendesk is een veelzijdig klantenserviceplatform dat bedrijven helpt bij het opbouwen van effectieve en efficiënte klantrelaties. Met functies zoals ticketing, live chat en een uitgebreide kennisbank stroomlijnt Zendesk de communicatie met klanten, zodat vragen en problemen snel en doeltreffend worden opgelost. Door een Zendesk integratie met websites biedt Zendesk een naadloze interactie, waardoor klanten direct vanaf de site ondersteuning kunnen krijgen. Daarnaast voorziet het platform in krachtige analytische tools om de prestaties van de klantenservice te meten en voortdurende verbeteringen mogelijk te maken.

Vragen kunnen stellen

Stel je voor dat je een online winkel runt en regelmatig vragen van klanten krijgt over producten, verzending of retourneringen. Middels een Zendesk integratie kun je met het ticketing-systeem al deze vragen op één plek beheren, zodat geen enkele vraag over het hoofd wordt gezien. Als een klant bijvoorbeeld een vraag stelt over de levertijd, wordt automatisch een ticket aangemaakt, waardoor je team snel en gestructureerd kan reageren.

Live chat dankzij een Zendesk integratie

Nu, laten we zeggen dat een klant je website bezoekt en onmiddellijk hulp nodig heeft. Dankzij de live chatfunctie van Zendesk kan die klant direct met een supportmedewerker chatten. Zo voelt de klant zich gehoord en gewaardeerd, wat bijdraagt aan een positieve ervaring en mogelijk zelfs aan het behoud van de klant.

Zendesk integratie

Kennisbank

Daarnaast biedt Zendesk een uitgebreide kennisbank waar je relevante informatie en veelgestelde vragen kunt opslaan. Stel je voor dat een klant twijfels heeft over hoe een bepaald product werkt. Ze kunnen de kennisbank raadplegen en direct antwoorden vinden, zonder te hoeven wachten op een reactie van de klantenservice.

Analytics

Met de analytische tools van Zendesk krijg je ook inzicht in trends en prestaties. Je kunt bijvoorbeeld zien welke vragen het meest voorkomen, welke supportmedewerkers het meest effectief zijn en hoe snel vragen worden opgelost. Deze gegevens stellen je in staat om de klantenservice continu te verbeteren en de algehele klantervaring te optimaliseren.

Zendesk biedt dus praktische oplossingen voor alledaagse uitdagingen in klantenservice, waardoor bedrijven soepel en doeltreffend met hun klanten kunnen communiceren.

Zendesk integratie met een WordPress Plugin

Uiteraard is er ook een simpele oplossing om Zendesk op jouw WordPress te integreren door middel van een plugin. Zendesk biedt via zijn eigen WordPress plugin een naadloze integratie die je in staat stelt om direct vanuit je website ondersteuning te bieden. Dit betekent dat je bezoekers en klanten niet van je website weg hoeven om hulp te krijgen, wat de gebruikerservaring aanzienlijk verbetert.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van de Zendesk WordPress plugin is de centralisatie van klantcommunicatie. Door support tickets en vragen direct vanuit je website te beheren, kun je een uniforme communicatiestroom behouden, wat resulteert in snellere responstijden en verhoogde klanttevredenheid.

Zendesk WordPress API integratie door Red Factory

Red Factory gaat nog een stapje verder dan alleen een plugin te installeren door ook Zendesk via een API integratie aan te bieden. Dit opent een wereld aan mogelijkheden om support over je hele website te spreiden, meer dan de standaard opties in de plugin je bieden. Wat betekend een Zendesk integratie dan voor jouw website?

Contextuele hulp

Stel je voor, elke pagina van je site kan nu slimme, contextuele hulp bieden dankzij de Zendesk integratie. Zit iemand bijvoorbeeld op de checkout-pagina en heeft diegene een vraag over betalingsopties? Bam, daar verschijnt een chatvenster of een popup met specifieke hulp voor die vraag, allemaal mogelijk gemaakt door de Zendesk API.

Zelfservice helpcentrum

Of denk aan een zelfservice helpcentrum dat zich aanpast aan wat de bezoeker op je site doet, ondersteund door de Zendesk integratie. Iemand bladert door je productpagina’s? De API kan suggesties doen voor veelgestelde vragen of handleidingen die gerelateerd zijn aan de producten die ze bekijken. Dit soort gepersonaliseerde support maakt het voor klanten een stuk makkelijker om de informatie te vinden die ze nodig hebben, zonder te verdrinken in irrelevante details.

Geautomatiseerde workflows

En wat dacht je van geautomatiseerde workflows? Een klant vult een formulier in met een specifieke vraag, en de Zendesk integratie zorgt ervoor dat deze vraag meteen bij de juiste supportmedewerker terechtkomt, samen met alle relevante informatie die al over deze klant bekend is. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je klanten zich echt begrepen voelen.

Ook voor feedback loops

Maar het gaat niet alleen om support. De integratie kan ook gebruikt worden voor feedback loops. Klanten kunnen direct feedback geven op artikelen, producten, of diensten, en die feedback kan dan weer gebruikt worden om je aanbod te verbeteren. Allemaal automatisch, allemaal in real-time.

Kortom, door Zendesk via een API integratie door Red Factory te laten ontwikkelen, kun je je website veranderen in een dynamisch, interactief supportplatform dat echt inspeelt op de behoeften van je bezoekers. Het is niet alleen een manier om supportvragen te beantwoorden, maar ook een manier om je klantenservice naar een hoger niveau te tillen en je website slimmer en gebruiksvriendelijker te maken.

Soepele support dankzij een Zendesk integratie

zendesk integratie - redfactory ervaring

Wij bouwen al ruim 15 jaar websites!

Een nieuwe website laten maken door mensen met ervaring. Wij zijn namelijk al sinds 2008 bezig met het maken van WordPress websites en webshops voor allerlei organisaties.
In het begin werkten we vooral voor kleine bedrijven en zelfstandigen, maar tegenwoordig pakken we ook grotere projecten aan voor nationale en internationale bedrijven.

Of je nu een grote of kleine onderneming hebt, wij zorgen altijd voor een website of webshop die perfect bij je past!