WCAG

Digitale toegankelijkheid
WCAG

Digitale toegankelijkheid betekent dat websites, apps en online documenten voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn, zelfs als je problemen hebt met zien, horen, bewegen, of begrijpen.
Op 23 september 2020 is de WCAG 2.1 ingevoerd, verplicht voor publieke organisaties. Het is nu tijd om ervoor te zorgen dat iedereen zonder problemen online kan gaan!

WCAG: Hoe maken we jouw website
digitaal toegankelijk?

Als web-experts weten wij hoe websites qua design en techniek in elkaar steken. Wij zien geen problemen, wij zien uitdagingen met bijbehorende oplossingen.
De WCAG helpt mensen met een visuele, auditieve, motorische en cognitieve beperking om jouw website beter te ervaren. Wij kunnen daarbij helpen.

WCAG - aanvragen e1690877663551

Actionables

We helpen je om de eisen te vertalen naar de praktijk. Hoe verhoud zich dat tot jullie eigen wensen?

WCAG - snelle levertijden e1690877651999

Flexibel

Wij kunnen websites maken als geen ander. De implementatie is bij ons in goede handen.

WCAG - iteratie e1690877641458

Implementatie

We helpen je met het indienen en het updaten van het rapport bij het Dashboard DigiToegankelijk.

Zo ziet ons WCAG proces er uit

In vier eenvoudige stappen doorlopen we het WCAG proces waarbij jij als opdrachtgever betrokken zal zijn om een uiteindelijke rapport en argumentatie te kunnen maken voor alle gemaakte aanpassingen.

Intake

We doen een intake en bespreken wat de WCAG inhoudt en wat we van elkaar verwachten.

Analyse

We doen een analyse (0-meting) van de website en bekijken samen met jullie de resultaten. Hier combineren we jullie eigen wensen met wat nodig is om minimaal niveau AA te behalen.

Implementatie

We gaan de technische aanpassingen doorvoeren. Mochten er aanpassingen nodig zijn in video’s of PDF’s dan plannen we gesprekken in met de desbetreffende content creators om ze te adviseren over de benodigde aanpassingen.

Oplevering

We doen een 1-meting waaruit een rapport komt die kan worden ingediend bij het Dashboard DigiToegankelijk. We helpen jullie met het indienen van het rapport en alle benodigde argumentatie. Het is tenslotte belangrijk dat jullie ook zelf kunnen uitleggen wat er is gedaan.

Klaar om jouw website WCAG compliant te maken?
Wij wel!

Stel al je vragen over de WCAG, het proces of wat wij hier in kunnen betekenen. Wij zijn hier om jou te helpen!

Raketlancering