Voor retailers en producenten

Elk jaar groeit het aantal online aankopen gestaag. Bijna alles is tegenwoordig online te vinden: van zwembaden tot tuinhuizen, maaltijden en matrassen. Veel winkeliers zien deze ontwikkeling als een bedreiging, maar door een eigen webshop op te zetten kunnen ze meegaan en profiteren van de stijgende vraag naar online winkelen.

Doordat de verkooplocatie geen rol meer speelt in E-commerce, ontstaat er een kans voor producenten. Niet langer zijn ze afhankelijk van hun verkooppunten, maar kunnen nu rechtstreeks en bijna on-demand produceren voor hun eindafnemers. Door nu al in te spelen op deze kans en bedrijfsprocessen hierop in te richten, is er straks minder voorraad nodig, kan de time-to-market worden versneld en levert dit hogere winsten op doordat er minder schakels in de verkoopketen nodig zijn.

Onze E-commerce oplossing

Wij hebben een oplossing in de ‘sweet spot’, een webshop oplossing met maximale flexibiliteit en tegen lagere kosten, in vergelijking met andere webshop systemen.

Wellicht heb je al wat voorwerk gedaan, de kans is groot dat je uitkomt op deze 2 keuzes:

1. Kleine investering met beperkte mogelijkheden
Webshop platformen zoals Wix en Shopify leveren in een korte tijd en met minimale kennis een werkende webshop op. Maar ze zijn beperkt in configuratie, waardoor de kans bestaat dat je alsnog over moet naar een systeem dat wel voorziet in jouw behoeften.

2. Grote investering met maximale aanpasbaarheid
Een webshop systeem zoals Magento is een alleskunner, maar aanpassingen van dit systeem zijn tijdrovend omdat veel functies van elkaar afhankelijk zijn. In dit geval zorgt de complexe configuratie er ook voor dat investeringen tijdsintensief zijn, er training nodig is en er veel geïnvesteerd moet worden in een krachtige server.

Balans tussen investering en flexibiliteit

Onze E-commerce oplossingen maken gebruik van de combinatie WordPress met WooCommerce en bieden daarmee een oplossing voor elke E-commerce vraagstuk. Het voordeel voor jou is dat bijna alles al ontwikkeld is waardoor wij ‘slechts’ de configuratie en opmaak verzorgen. Uiteraard komt WordPress standaard met een mobiele oplossing. En zijn de meest gewilde webshop functies standaard inbegrepen.

Wil je een webshop die opvalt en waarvan de ‘online shopping experience’ aansluit bij jouw merk? Wij hebben de kennis en de vrijheid binnen WordPress om deze maatwerk vraagstukken in te vullen! Ook kunnen wij de koppeling met jouw marketingprogramma, boekhoudprogramma of betaalprovider realiseren.

Onze projectaanpak

Door Red Factory te kiezen heb je de eerste keuze al gemaakt! Je krijgt een webshop op basis van WordPress en Woocommerce. Een tijdrovend en kostbaar selectietraject kun je daarmee overslaan. Maar als wij denken dat jouw wensen beter aansluiten op een kant-en-klare oplossing zoals Wix en Shopify of een complex configureerbaar systeem zoals Magento, geven we je dit advies uiteraard mee.

De start van onze projectaanpak is het in kaart brengen van de koppelingen met andere programma’s, het inrichten van het productbeheer, de userflows uittekenen, en de sales- en marketing- wensen in kaart brengen. Wensen kunnen onder andere zijn: meerdere talen, maximaal gevonden worden in Google, webshopfuncties zoals productvergelijkers inbouwen of een unieke vormgeving.

Nadat we de projectscoop hebben bepaald, ligt onze focus op een snelle livegang. Na de livegang voeren we incrementeel nieuwe functies en verbeteringen door. Het voordeel is dat we dit op basis van actuele gebruikers feedback en analyse van statistieken kunnen doen.

Klaar voor de toekomst!

Dit wordt waarschijnlijk het laatste webshop ontwikkel traject omdat WordPress, een opensource platform, maandelijks voorzien wordt van nieuwe updates. Ook de plugins die we gebruiken worden continue verbeterd en voorzien van updates.

Ondanks dat online ontwikkelingen ontzettend snel gaan, zorgen wij dat de website hierin meegaat en brengen je op de hoogte als wij nieuwe kansen in de markt zien.

Koppeling met Adyen

Wij hebben een WordPress plugin ontwikkelt die een stuk uitgebreider is dan de beschikbare plugins waarmee betaalprovider Adyen gekoppeld kan worden met WooCommerce! Adyen is een Nederlandse partij en een van de grootste spelers wereldwijd op het gebied van online betalingen.

Ga naar de website van Adyen voor meer informatie.

Exact oplossing

Wanneer je gebruik maakt van Exact hebben wij ook daar een oplossing voor. Zo komen alle orders netjes in je huidige systeem te staan. We kunnen de koppeling uiteraard aanpassen naar jullie wensen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Cases

E-commerce platform voor Tacx

Nederlands grootste fabrikant van ‘speed cycling’ trainers Tacx was op zoek naar een partij die de huidige producten site met de webshop kon integreren en tegelijkertijd een uitstraling kon geven die aansloot bij dit dynamische bedrijf.

Lees meer

Direct informatie?

Wil je nog eens rustig om de tafel zitten om de ideeën te bespreken? Of wil je een collega of leidinggevende laten kennismaken met Red Factory? Vul de gegevens in en we nemen direct contact met je op!

To search, begin typing